Castiga si tu o sedinta de masaj la domiciuliu!

Sa incepem cu o mica povestioara despre masajul cu pietre. Cand a luat el nastere si cum era implementat un astfel de masaj.

Din vremuri imemoriale, unii vindecatori foloseau pietre luate din rau pe care le incalzeau in bazine termale sau cu carbuni. In Bali se credea ca rocile sau pietrele provenite de la vulcanul Batu inglobeaza energia acestuia, iar pietrele din raul Batu au captat vitalitatea apei curgatoare.

In China se consemneaza cu 1500 de ani inainte de Cristos ca se faceau tratamente cu pietre incalzite pentru indepartarea contracturilor musculare si pentru eliberarea tensiunii sau pentru a imbunatati functionarea unor organe interne. Se pare ca pietrele incalzite au fost folosite si in Japonia, Corea si in Hawai, mai tarziu, in evul mediu apar si in Europa.

In timpurile noastre, o terapeuta din Statele Unite, Mary Nelson, este cea care incorporeaza, pe baze stiintifice, tratamentul cu pietre calde si reci intr-o procedura de masaj. In 1993 ea inventeaza un sistem cu 54 de pietre calde, 18 pietre reci si o piatra la temperatura camerei si denumeste acest sistem ca LaStone Therapy.

Masajul cu pietre este mai mult decat o simpla masare cu pietre, ci este un tratament multidimensional care ajunge pana in adancul sulfetului.

Pietrele folosite sunt de marimi diferite si sunt incalizite la 45-60 de grade in niste cuve speciale. Puse pe corp aceste pietre incalzite creaza o senzatie de caldura continua prin tot corpul si asta face ca beneficiile masajului sa fie receptate fizic si emotional mai bine si in plus aduce un aflux sporit de sange spre tesuturi. Masajul cu pietre calde se presupune ca inlatura tensiunea si oboseala nervoasa, iar plasarea pietrelor calde pe centrele energetice ale corpului, numite chakre, este menita sa echilibreze fluxul de energie din organism.

Pietrele cele mai des folosite sunt din bazalt cu continut ridicat de fier, ceea ce le face sa retina caldura mai mult timp. Pietrele sunt incalzite la temperaturi diferite si sunt asezate in functie de temperatura, pe corpul bine uleiat si se obtine un efect asemanator celui de la sauna, dar fara sa trebuiasca sa inhalati abur. Terapeutul va masa folosind unele pietre, iar pe altele le va lasa plasate in locuri strategic alese cum ar fi coloana vertebrala, gat, spatele genunchiului, intre degetele de la picioare.

Pietrele reci favorizeaza un aflux mai mare de sange oxigenat si ajuta la eliminarea toxinelor. Acest joc intre temperaturi ridicate si coborate influenteaza atat circulatia sanguina, cat si pe cea limfatica si declanseaza mecansime interne de vindecare. Deseori, se folosesc pietre calde si reci in acelasi timp pentru a stimula circulatia limfatica si a scoate mai rapid deseurile provenite din celule. Acest proces se petrece deoarece pietrele calde fac ca vasele de sange sa se dilate, tragand sangele mai repede inspre zona cu vasodilatatie, pe cand pietrele reci creaza vasoconstrictie, stimuland sistemul nervos si impingand toxinele dinspre zona cu vasoconstrictie. Asta asigura o mai buna oxigenare si alimentare cu nutrienti a celulelor, o evacuare mai rapida a deseurilor celulare si bineinteles o circulatie mai buna a limfei.

Daca am trecut prin revista toata povestea masajului cu pietre. Haideti sa aflam si care sunt beneficiile acestui tip de masaj:

  • duce la relaxarea profunda a muschilor;
  • inlatura toxinele si duce la evacuarea mai rapida a deseurilor celulare;
  • reduce spasmele musculare si durerea;
  • imbunatateste circulatia limfatica;
  • sunt reduse stresul, oboseala fizica si psihica;
  • circulatia sanguina este imbunatatita;
  • mareste flexibilitatea;
  • echilibreaza sistemul nervos central.

 

Acestea fiind spuse va invitam sa participati la concursul organizat de spamasaj.ro. Aveti sansa de a castiga un masaj la domiciuliu. Succes!

Facebook: https://www.facebook.com/spamasaj.ro


Lasa un comentariu