60 minute - 150 lei

Descriere masaj

Este un excelent tratament pentru prevenirea dezechilibrelor fizice şi emoţionale dar şi pentru menţinerea stării de sănătate. Metoda pe care se bazează această terapie este proiecţia energetică, vasculară şi nervoasă a tuturor organelor din planta (labă piciorului), dar şi din palmă, coloana vertebrală sau la nivelul lobului urechii.

Durerile de la nivelul picioarelor sunt provocate de mersul îndelungat, încălţămintea incomodă, dar şi, de cele mai multe ori, afecţiuni ale organelor interne care transmit semnale de alarmă spre zonele care reprezintă radacina omului: tălpile.

De cele mai multe ori, datorită perioadelor de timp pe care le petrecem în picioare, sau, şezând, toxinele coboară în zonele inferioare ale corpului, focalizându-se în tălpile piciarelor. În acest sens, cea mai fidelă sursă de relfexodiagnostic sunt tălpile.

Reflexodiagnosticul

Reflexoterapia nu se poate practica de oricine şi în orice fel, în primul rând, pentru a putea beneficia de reflexoterapie, trebuie să existe un reflexodiagnostic. Acesta constă în reperarea punctelor dureroase de la nivelul zonelor reflexogene. Zonele reflexogene sunt puternic vascularizate iar în cazul unor tulburări aceste zone devin sensibile şi dureroase la palpare. Uneori durerea poate să fie acută, iar intensitatea este direct proporţională cu gravitatea sau vechimea afecţiunii organului respectiv. Durerea pe care pacientul o resimte în aceste zone reflexogene se datorează acumulării de toxine în organism, care se concentrează într-un conglomerat de terminaţii nervoase cauzând blocaje ale circulaţiei saguine şi energetice. Prin masarea zonelor reflexogene afectate se stimulează circulaţia sanguină, se activează funcţionarea corectă a rinichilor, a circultiei limfatice, se accelerează epurarea organismului de toxine, determind o îmbunătăţire a stării de sănătate.

Beneficii masaj

  • Unul dintre avantajele reflexoterapiei este şi acesta: oricine poate fi beneficiarul acestei terapii a piciorului, indiferent de vârstă, mai ales că sunt puţine contraindicaţiile – sarcina, infarctul, insuficienţă renală acută, răni sau infecţii cutanate la nivelul labei piciorului
  • Până şi bebeluşii sunt încântaţi de un masaj uşor al picioruşelor, masaj care îi linişteşte şi adorm mai uşor

Afecţiuni tratabile prin reflexoterapie:

  • Perturbări legate de circulaţia sângelui, inclusiv circulaţia periferică, reumatism, dureri de picioare sau mâini
  • Dureri de cap, migrene sau insomnii
  • Perturbări legate de funcţionarea organelor interne (rinichi, ficat, pancreas, plămâni, etc.)
  • Stres, ameţeală, oboseală cronică, instabilitate emoţională, depresie, anxietate, atacuri de panică
  • Probleme legate de obezitate
  • Afecţiuni ale coloanei vertebrale, sciatică, lombosciatică, spondiloză, cifoză, reumatism, artroză, artitră, gonartroză, coxartroză
  • Un nivel mare de toxine acumulat în corp