75 minute - 175 lei 90 minute - 199 lei

Descriere masaj

Terapia cu ventuze face parte integrantă din terapia acupuncturală, una din tehnicile de tratament ce ţin
de medicina tradiţională chineză. Această terapie constă în ataşarea la piele a unor mici recipiente, în
care s-a realizat o presiune mai scăzută decât presiunea atmosferei înconjurătoare şi care rămân ataşate de piele datorită sucţiunii astfel create. Acestea pot fi menţinute pe loc timp de 5-20 minute, în funcţie de necesităţi.

Ce tratează terapia şi tratamentele cu ventuze

Aplicarea de ventuze se foloseşte în special în boli în care tulburările energetice includ prezenţa frigului, stază a sângelui, dureri, parestezii, redori pe traiectul meridianelor. Este vorba în special de pacienţii cu artralgii, mialgii, contracturi musculare, nevralgii de diferite etiologii. Chiar şi unele deficite neurologice pot avea indicaţie pentru aplicarea de ventuze. Pe de altă parte, datorită efectului decongestiv şi imunostimulator, pot fi aplicate şi la bolnavii cronici şi cu boli respiratorii acute.

În medicina tradiţională chineză ventuzele se aplică pe acele puncte de acupunctură care sunt indicate în sindromul diagnosticat la pacient şi a căror locaţie anatomică permite aplicarea lor. În sindroame dureroase, însă, este eficientă şi aplicarea ventuzelor pe punctele dureroase, punctele trigger sau de-a lungul traseului de iradiere a durerii.

Ventuzele pot fi lăsate pe loc după aplicare sau pot fi făcute să gliseze pe piele, realizând astfel un masaj combinat cu o acţiune intensă de vasodilataţie mecanică pe traiectul urmat. Această manevră este eficientă în special în cazul contracturilor musculare, şi se aplică pe zona afectată.

Acolo unde folosirea lor este indicată, ventuzele pot fi aplicate zilnic, pe aceleaşi zone sau pe alte puncte, în funcţie de necesităţile tratamentului; desigur că ele pot fi aplicate şi la intervale mai mari, dacă particularităţile cazului o cer.

Aplicarea de ventuze se poate însoţi şi de alte tehnici de masaj terapeutic. Este recomandabil să vă consultaţi terapeutul înainte de a alege tratamentul dorit.

Se folosesc ventuze terapeutice din silicon. Terapia este fără foc.

Notă! Ventuzele nu pot fi aplicate pe pielea lezată (cu excepţia cazului în care dorim să practicăm sângerarea punctului respectiv şi l-am înţepat sau scarificat în prealabil, în acest scop), nu se aplică pe pielea iritată, cu erupţii, eczeme, cruste etc, pe nervi, sau pe extremităţi, faţă, sâni.