75 minute - 175 lei 90 minute - 199 lei

Descriere masaj

Terapia neuromusculară constă în alternarea nivelului de presiune concentrat pe zonele de spasme (dureri) musculare. Presiunea este de obicei aplicată cu degetele, monturile, sau cu ajutorul coatelor şi nu trebuie să fie insuportabilă. Odată aplicată pe zona dureroasă, presiunea nu depăşeşte treizeci de secunde, mai exact până când durerea musculară dispare. Este un masaj care se bazează pe presopunctură, manevre din masajele Thai dar şi pe masajul terapeutic. Este recomandat persoanelor care suferă de dureri de spate, umeri, ceafă, sau chiar de migrene.

De ce apare durerea?

Durerea este cauzată de un ţesut muscular ischemic. Ischemia înseamnă că muşchiul este lipsit de irigarea sanguină corespunzătoare şi crează spasme musculare dureroase la atingere. Prin terapie se fluidizează circulaţia saguina, ţesutul se oxigenează, iar acidul lactic acumulat în ţesutul muscular este eliberat, astfel musculatura se relaxează şi decontracturează.

De reţinut! În cadrul acestei terapii comunicarea dintre terapeut şi pacient este foarte importantă, deoarece terapeutul trebuie să răspundă în mod corespunzător zonei pe care pacientul o resimte afectată prin intensitatea presiunii aplicate.

Foarte important de menţionat este faptul că după terapia neuromusculară durerea se va estompa după 24 – 36 de ore. Muşchii care au fost detensionaţi vor rămâne vizibil mai relaxaţi până la 14 zile, în funcţie de severitatea durerii avute, de nivelul de activitate şi de stresul la care este supus organismul.

Beneficii masaj

  • Oxigenarea ţesutului muscular şi eliminarea spasmelor
  • Detensionarea musculaturii suprasolicitate